maandag 11 augustus 2014

Photography

Sinds de zomervakantie echt is begonnen heb ik bijna niks meer geplaatst. Dat komt o.a. doordat ik steeds op vakantie ben of moet werken. Excuus daarvoor. Maar! Dat betekend dat ik dus heel veel inspiratie op heb kunnen doen in die tijd. Zoals hele goede foto's maken

Ik ben een ontzettend grote fan van shoppen, zoals de meeste meisjes zijn. In Frankrijk heb ik hele leuke dingetjes gekocht en een paar mooie foto's gemaakt. Met wat effecten erop gedaan zijn ze nog mooier geworden.

De app die ik gebruik voor de effecten is vscocam. Echt een aanrader!! Heel erg goed met lichte effecten of zware effecten. Licht aanpassingen, contrast en ga zo maar door.

Hieronder zijn een aantal foto's van de kleding die ik heb gemaakt en bewerkt. Ik hoop dat het bij sommige inspiratie op wekt :)

dinsdag 17 juni 2014

Camera

Ik heb al heel lang geen berichten meer geplaatst, maar dat komt omdat ik bezig was met examens en zo in de stress zat dat ik het totaal vergeten was. Maar! Uiteindelijk heeft het wel iets opgebracht! Ik ben dik geslaagd voor mijn havo diploma!


Nu over hetgene waar deze post eigenlijk over gaat. Ik heb voor mijn slagen mijn eigen Nikon D3200 spiegelreflexcamera gekregen. Ik hou niet alleen maar van tekenen, maar ook van fotografie.


Je hebt zoveel verschillende camera's dat ik ze niet eens allemaal op kan noemen. Maar je kan met allemaal hele leuke foto's maken als je de goede techniek maar kent. Je kan gewoon wat klikken op de knop en dan heb je een foto, maar je kan ook spelen met het licht, met scherp en onscherp, je kan je camera wat schuin houden maar je kan ook zelf het beeld wat veranderen als je bijvoorbeeld foto's wilt maken van mensen of dieren.

Later wil ik er echt een grote hobby van maken, net zoals mijn vader. Van mijn eigen camera heb ik altijd gedroomd, en die droom is nu waargemaakt.


Deze tekening heb ik gemaakt toen de camera nog maar een droom was, maar het is uiteindelijk dus geen Canon, maar een hele mooie kleine Nikon spiegelreflexcamera geworden.

zondag 1 juni 2014

Music

Iedereen houdt van verschillende muzieksoorten. De ene keer is het Hard Rock, de andere keer alleen zang + gitaar, en nog veel meer dingen! Soms kan het ook alleen maar om de zanger/zangeres gaan om bepaalde muziek leuk te vinden.

Als het bij mij om de zanger en om de stem gaat vind ik persoonlijk de liedjes van James Blunt het meest geweldige wat er ooit qua muziek heeft bestaan. Zijn stem is zo bijzonder en zacht dat je er weg op kan dromen. Zijn allergrootste hit is "You're beautiful". Daarmee is hij beroemd geworden en nog veel meer andere grote hits gaan schrijven! Vaak als ik gestrest ben of weer in zo'n down periode ga ik altijd op de grond liggen en James Blunt luisteren. Zijn stem is heel erg kalmerend. En natuurlijk gaat het mij niet alleen om zijn stem, maar grotendeels wel.

Als het bij mij om de muziek zelf zijn de nummers van Armin van Buuren zo ontzettend gaaf. Als ik zijn nummers luister gaat het door merg een been. Je kan los gaan op de muziek, maar tegelijkertijd kan het rustgevend zijn. Grotendeels zijn de liedjes van Armin van Buuren zonder zang, perfect voor bij het leren van toetsen/examens! Zijn nieuwste nummer wat erg populair is, is "Ping Pong". Toen ik het voor het eerst hoorde was ik bij City Moves in Leiden op Koningsdag. Iedereen ging helemaal los en ik vond het meteen een geweldig nummer. Ik kan eigenlijk niet zo goed beschrijven wat ik van zijn muziek vind, maar het is allemaal heel erg positief!

Dit zijn twee hele verschillende muziek smaken, maar dat kan! Je hoeft niet per sé 1 muziek soort leuk te vinden, het mogen er veel meer zijn! Het kan ook dat je alle soorten muziek leuk vind! Wat doet muziek met jou? Laat het hier weten als je wilt!

donderdag 29 mei 2014

Tattoos

Tatoeages zijn altijd iets geweest waar ik van gedroomd heb. Kleine uitspraken die een hele grote betekenis hebben. Of een afbeelding waar je veel herinneringen aan hebt.

Vaak heb ik tekeningen gemaakt die ik heel erg graag wil als tatoeage. Ik wil niet hele grote maar ook weer niet hele kleintjes die je niet ziet. Ik heb wat uitgeprobeerd, zoals in de afbeeldingen al te zien is.

1 ding wat ik sowieso wil laten tatoeëren, is de tekst die op mijn opa's graf staat. Mijn opa was als een tweede vader voor me, hij blijf ook altijd bij me en dit is een extra ding zodat hij altijd bij me blijft. "Wanneer mijn bloed inkt zou zijn, en mijn hart een inktpot. zou ik me met he bloed uit mijn aderen, schrijven dat ik van je houd"

Ik kom er alleen niet uit waar ik het moet laten zetten. Hebben jullie ideeën? Laat het hieronder weten asjeblieft. Ik kan jullie hulp nu heel goed gebruiken!





maandag 26 mei 2014

I-Catchy

Er komen steeds meer shops online en steeds minder mensen gaan nog naar de stad voor hun kleding. Bekende daarvan zijn bijvoorbeeld bol.com, zalando.nl of weet ik veel wat nog meer.

Deze shops bieden ons veel meer dan dat je in de winkel kunt vinden. De meeste shops zijn ook echt ergens in Nederland te vinden, maar sommige (zoals zalando) vind je niet als winkel ergens in een stad. 

1 van mijn favoriete websites is icatchy.com. Voor mensen die wat hipster achtig zijn is het dé perfecte website! Maxi dresses, cropped tops en nog veel meer! Het is ook de eerste shop die ik ken waarbij je dromenvangers kunt kopen, en dromenvangers zijn iets waar ik ontzettend veel van hou. 

Er is een jurk waar ik echt verliefd op ben geworden. Nu heb ik helaas geen geld, maar als ik weer geld heb ga ik deze jurk meteen bestellen. De "Tie Dye Maxi Dress" (link: http://www.icatchy.nl/products-page/clothes/2804-2/) luchtig voor in de zomer, maar toch ook draagbaar voor bij minder zomerige dagen. Dé perfecte jurk <3

Ik raad het jullie aan om er een kijkje te nemen en hou je portemonnee goed vast, want het geld vliegt er uit! In positieve zinnen natuurlijk, want je krijg er iets moois voor terug


-Logo van I-Catchy-

Link naar de webshop: http://www.icatchy.nl/

donderdag 22 mei 2014

Time

Alles draait om tijd. Sommige zeggen dat je veel te weinig tijd hebt om vrij te leven, andere zeggen juist dat ze teveel tijd over hebben.

Dag in dag uit letten we op de klok. Het ene moment spreek je af met vrienden om die tijd en het andere moment zeggen je ouders dat je zo laat thuis moet zijn. Je kent die dingen wel. Je ontmoet  personen zomaar op straat en nog dezelfde dag spreek je af met diegene. Wat als je een minuut later daar was? Wie was je dan tegen gekomen? Wat als je een minuut eerder was? Was je dan niemand tegen gekomen?

Raadsel uit the Hobbit: "Dit verslindt al dat men kan noemen. Dieren, beesten, bomen, bloemen. Knaagt ijzer, bijt staal en kan de hardste stenen malen. Velt koning, verwoest stad. En slaat hoge bergen plat."
Wat denk je dat het antwoord is? Juist, Tijd.

Tijd kan heel veel met je doen. Tijd maakt je ouder, tijd kan je gestresst maken, tijd kan je een relaxt gevoel geven en ga zo maar door. Je kan tijd ook in heel veel andere dingen stoppen. Zoals dit schilderij! hier heb ik in totaal ongeveer 2 dagen over gedaan (paar uur verdeelt over een aantal dagen, maar bij elkaar is het totaal ongeveer 2 dagen). Ik heb er heel veel tijd in besteed omdat ik het ook zo goed mogelijk wilde maken. Laat gerust horen wat je hiervan vind, dankjewel!


maandag 19 mei 2014

Summer

Summer, a time that you've always dreamed of during winter.A time with birds singing in the early morning. A time with a burning sun. The time that you can sit outside and enjoy the sunrise.

It's also the time that it's my birthday! Yay! I can go to the beach with my friends, sit around a campfire till deep in the night without it's getting cold.

I believe that the sun does something with people. During winter, everyone is sad and grumpy. But when the sun's coming up everyone sees the brightness of the day or life. Everyone is nicer to each other.

What I'm trying to say, is that the sun's a miracle. Everyone should be thankfull that there's something like that. What should the world be without the sun? Nothing! The sun has caused that we could live on earth. 

vrijdag 16 mei 2014

Most precious thing

Hebben jullie ook iets waar jullie zo ontzettend veel van houden? Of zo ontzettend leuk vinden dat je het gewoon MOET hebben? Is het je huisdier, is het een klein souvenirtje, zijn het een paar schoenen, een kledingstuk?

Bij mij is dat het Volkswagen busje van tegenwoordig. Het busje is al best oud, maar degene die tegenwoordig rondrijden zijn zo gaaf! Een aantal jaar geleden ging ik naar de kermis en won ik een speelgoed busje. Dat speelgoed busje heb ik dit compleet veranderd en een andere look gegeven. Mijn favoriete kleur toegepast, wat leuke kleine details en natuurlijk het teken van de Volkswagen busjes.

Hiermee wil ik later als ik mijn rijbewijs heb in rondrijden, no matter what. Het zijn de meest relaxte busjes die ik ooit heb gezien.

Hebben jullie ook iets waar jullie zo gelukkig van worden? Als je wilt, meld het hieronder en kijk of je een mogelijkheid ziet om een droom waar te kunnen maken.






 



dinsdag 13 mei 2014

Broken heart

Het is nooit leuk om een gebroken hart te hebben. Of het nou door een leugen van je naasten komt, of dat je vriendje een ander heeft gevonden, of dat je iemand voorgoed kwijt bent. Een gebroken hart doet altijd pijn.

Mijn opa stierf 3 jaar geleden, 5 mei 2011. In mijn jongere jaren was hij als een tweede vader voor me. 's Avonds altijd boekjes voorlezen met zijn eigen lantaarn en dan mocht ik altijd de kaars uitblazen als ik moest gaan slapen. Zijn speciale treinen horloge vergeet ik ook nooit meer. Als je op een knopje drukte hoorde je het geluid van een trein. De dingen die hij zei en die ik dan moest aanvullen was een standaard ding voor me geworden.

Het verlies was voor iedereen groot en het is nu nog steeds gevoelig. Op dit verhaal heb ik dit schilderij gebaseerd. Iemand die voorgoed uit je leven is, doet het meeste pijn. Maar van binnen blijft hij altijd leven.


Als je een gebroken hart hebt, moet je afleiding zoeken. Ik zoek met schilderijen en tekeningen mijn afleiding. Wat is jouw beste afleiding? Meld het hier onder als je wilt

zondag 11 mei 2014

Special post

My little sweetheart is dead... mijn kleine hamster van iets meer dan anderhalf jaar oud is helaas gestopt met ademen. Ik ga je missen kleine vriend...

Stress

Examenstress is een van de meest voorkomende stress die er is. Ik heb er nu ook erg veel last van. Zelf ben ik ook wel een beetje een grote stresskip, maar dat doet er niet toe. Stress is een van de normaalste dingen in je leven. Een beetje stress is ook wel goed voor je, dat zorgt er voor dat je meer oplet en preciezer kan werken, maar teveel stress is slecht voor je

Als je voor je examen zit te leren, neem dan om het uur of om de 2 uur even pauze. Ga niet achter elkaar door zitten leren want dan neem je toch niks meer in je op. Als je pauze neemt, moet je even iets afleidend doen.

Wat ik gedurende deze 2 weken heb gedaan tussen het leren van mijn examens, is uiteraard tekenen, of een film kijken. Sommige tekeningen heb ik gemaakt op basis van de films die ik heb gekeken. Zoals Frozen! De beste Disneyfilm ever! Kleine Olaf vrolijkte me weer helemaal op. Je tekening hoeft niet perfect te zijn, als het maar afleidend was.

Goodluck voor iedereen die examens heeft!


zaterdag 10 mei 2014

Lonely but strong

There was a time that I couldn’t see the value of life. My life was miserable and I had nobody to count on. Because of that, my paintings become sad and depressed, but it was the best way to lose those feelings.

If you’re in a bad mood, or so depressed you couldn’t see the value of life too, do what you like! It could be everything. Like playing music, singing, laying in the grass, reading a book or something like that! I doesn’t matter if the results are depressed too, like writing a song that’s not happy at all. Because at the end, you put your feelings in something you like, and it will become better automatically.

This is not something that works for everyone, but you can at least try these things. My story behind this painting is that I was so lost, that I wanted to fly away. Sad, with wings, but beautiful.

Beginner

Bloggen is nieuw voor me. Ik weet dus niet goed wat ik doe. Maar ik hoef niet zo zeer iets met deze blog te bereiken. Ik wil alleen laten zien wat het leven met je kan doen, op welke manieren je je leven kan beschrijven, hoe je emoties kan uitdrukken.

Ik doe dat door middel van tekenen en schilderen. Ik teken al vanaf mijn 10e en schilderen doe ik sinds de brugklas (11 a 12 jaar oud). Ik zeg niet dat het de beste tekeningen zijn, maar ik druk mijn emoties er wel in uit. 

Schilderen en tekenen kan je leren, je hoeft het niet in je te hebben, maar een beetje creativiteit en fantasie kan handig zijn. De eerste keer gaat het altijd fout, maar als je het steeds vaker doet, ontdek je ook weer handige dingetjes die het tekenen makkelijker maken. Ik ben begonnen met overtrekken, daarna werd het alleen overtrekken van de hoofdlijnen en de schaduw en details begon ik zelf te doen.

Ik dank iedereen die mij op weg wil helpen met deze blog en ik geef graag advies over van alles en nog wat. Stel gerust vragen en blijf altijd positief ;) en onthoud, niet perfect is ook goed.